Malinowynos.pl

AlfaAmylaza enzym upłynniający skrobię

Cena: 7,29 zł 7.29
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Potrzebujesz również

Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 120401

Opis

AlfaAmylaza - enzym upłynniający skrobię

Wyprodukowanie trunków zbożowych, np. whisky, bourbona lub wódki żytniówki, wymaga przygotowania zacieru. Powstaje on przy użyciu odpowiednich enzymów rozkładających zawartą w zbożach skrobię na cukry proste, które mogą zostać przefermentowane przez drożdże. Jednym z enzymów biorących udział w hydrolizie skrobi jest AlfaAmylaza. Będzie niezastąpionym dodatkiem podczas produkcji zbożówek z żyta, pszenicy, jęczmienia, ryżu czy kukurydzy. Możesz go również użyć do przygotowania zacieru z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Po dodaniu AlfaAmylazy skrobia rozkłada się na dekstryny, co powoduje upłynnienie zacieru. Następnie należy użyć enzymu scukrzającego (glukoamylazy) konwertującego dekstryny do postaci cukrów prostych fermentowanych przez drożdże.

 

Dane techniczne

waga 4 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Szablony Shoper Modern™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium