AlfaAmylaza enzym upłynniający skrobię





Opis
AlfaAmylaza - enzym upłynniający skrobię
Wyprodukowanie trunków zbożowych, np. whisky, bourbona lub wódki żytniówki, wymaga przygotowania zacieru. Powstaje on przy użyciu odpowiednich enzymów rozkładających zawartą w zbożach skrobię na cukry proste, które mogą zostać przefermentowane przez drożdże. Jednym z enzymów biorących udział w hydrolizie skrobi jest AlfaAmylaza. Będzie niezastąpionym dodatkiem podczas produkcji zbożówek z żyta, pszenicy, jęczmienia, ryżu czy kukurydzy. Możesz go również użyć do przygotowania zacieru z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Po dodaniu AlfaAmylazy skrobia rozkłada się na dekstryny, co powoduje upłynnienie zacieru. Następnie należy użyć enzymu scukrzającego (glukoamylazy) konwertującego dekstryny do postaci cukrów prostych fermentowanych przez drożdże.
Dane techniczne
waga | 4 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.