Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Drożdże Coobra 48 do wódek zacierów

Ocena:
4 Oceny: 4 4
Cena: 13,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
13.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: -
Kod produktu: 920113

Drożdże gorzelnicze z pożywką Coobra 48

Drożdże Coobra 48 to popularne drożdże gorzelnicze – sprawdzone przez wielu producentów domowych napojów alkoholowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Coobra 48 to skrupulatnie skomponowana mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze i pożywkę oraz cenne witaminy i mikroelementy. Fermentacja przy użyciu Coobra 48 ma bardzo burzliwy przebieg, więc naczynie z nastawem nie może być szczelnie zamknięte. Nie wskazane jest użycie korka – najlepiej zostawić balon otwarty. Z kolei w przypadku pojemnika fermentacyjnego, wieczko nie może być dociśnięte. Drożdże Coobra 48 charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na alkohol, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zacieru o mocy sięgającej 21%.

 

Jak korzystać z drożdży gorzelniczych Coobra 48?

  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-25°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  8. W przypadku fermentacji nastawu z 9 kg cukru optymalne warunki to 18-24°C. Tylko wtedy uzyskasz maksymalną moc 21%. Jeśli to konieczne, schładzaj ciecz. Lepsze efekty uzyskasz zastępując cukier glukozą (10 kg).
  9. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, uzyskana moc 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, uzyskana moc 19%
Fermentacja nastawu z 9 kg cukru trwa 7-10 dni, uzyskana moc 21%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium