Malinowynos.pl

Darmowa dostawa kurierem Inpost od 299 zł :)

Drożdże Coobra 48 do wódek zacierów

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Potrzebujesz również

Ocena: 4
Producent: -
Kod produktu: 920113

Opis

Drożdże gorzelnicze z pożywką Coobra 48

Drożdże Coobra 48 to popularne drożdże gorzelnicze – sprawdzone przez wielu producentów domowych napojów alkoholowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Coobra 48 to skrupulatnie skomponowana mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze i pożywkę oraz cenne witaminy i mikroelementy. Fermentacja przy użyciu Coobra 48 ma bardzo burzliwy przebieg, więc naczynie z nastawem nie może być szczelnie zamknięte. Nie wskazane jest użycie korka – najlepiej zostawić balon otwarty. Z kolei w przypadku pojemnika fermentacyjnego, wieczko nie może być dociśnięte. Drożdże Coobra 48 charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na alkohol, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zacieru o mocy sięgającej 21%.

 

Jak korzystać z drożdży gorzelniczych Coobra 48?

  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-25°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  8. W przypadku fermentacji nastawu z 9 kg cukru optymalne warunki to 18-24°C. Tylko wtedy uzyskasz maksymalną moc 21%. Jeśli to konieczne, schładzaj ciecz. Lepsze efekty uzyskasz zastępując cukier glukozą (10 kg).
  9. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, uzyskana moc 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, uzyskana moc 19%
Fermentacja nastawu z 9 kg cukru trwa 7-10 dni, uzyskana moc 21%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Szablony Shoper Modern™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium