Malinowynos.pl

Drożdże Coobra 48 do wódek zacierów

Cena: 13,49 zł 13.49
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Potrzebujesz również

Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 920113

Opis

Drożdże gorzelnicze z pożywką Coobra 48

Drożdże Coobra 48 to popularne drożdże gorzelnicze – sprawdzone przez wielu producentów domowych napojów alkoholowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Coobra 48 to skrupulatnie skomponowana mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze i pożywkę oraz cenne witaminy i mikroelementy. Fermentacja przy użyciu Coobra 48 ma bardzo burzliwy przebieg, więc naczynie z nastawem nie może być szczelnie zamknięte. Nie wskazane jest użycie korka – najlepiej zostawić balon otwarty. Z kolei w przypadku pojemnika fermentacyjnego, wieczko nie może być dociśnięte. Drożdże Coobra 48 charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na alkohol, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zacieru o mocy sięgającej 21%.

 

Jak korzystać z drożdży gorzelniczych Coobra 48?

  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-25°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  8. W przypadku fermentacji nastawu z 9 kg cukru optymalne warunki to 18-24°C. Tylko wtedy uzyskasz maksymalną moc 21%. Jeśli to konieczne, schładzaj ciecz. Lepsze efekty uzyskasz zastępując cukier glukozą (10 kg).
  9. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, uzyskana moc 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, uzyskana moc 19%
Fermentacja nastawu z 9 kg cukru trwa 7-10 dni, uzyskana moc 21%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Uniwersalny otwieracz do słoików 4w1
Uniwersalny otwieracz do słoików 4w1
7,99 zł 6,99 zł
szt.
Balon w koszu 25 L win nalewek miodów
Balon w koszu 25 L win nalewek miodów
123,99 zł 99,99 zł
Zaprawka do alkoholu Tennessee Whiskey 200 ml
Zaprawka do alkoholu Tennessee Whiskey 200 ml
39,99 zł 37,99 zł
szt.
Zaprawka do alkoholu Turówka 50 ml
Zaprawka do alkoholu Turówka 50 ml
12,99 zł 10,99 zł
szt.
Zaprawka do alkoholu Twardy Orzech 50 ml
Zaprawka do alkoholu Twardy Orzech 50 ml
12,99 zł 10,99 zł
szt.
Zaprawka do alkoholu Twardy Orzech 200 ml
Zaprawka do alkoholu Twardy Orzech 200 ml
39,99 zł 37,99 zł
szt.
Zaprawka do alkoholu Uzu Anise 50 ml
Zaprawka do alkoholu Uzu Anise 50 ml
12,99 zł 10,99 zł
szt.
Kapturki termokurczliwe zielone do butelek
Kapturki termokurczliwe zielone do butelek
0,35 zł 0,32 zł
Kapturki termokurczliwe czerwone do butelek
Kapturki termokurczliwe czerwone do butelek
0,35 zł 0,32 zł
do góry
Szablony Shoper Modern™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium