Drożdże do cydru French Cider na 30 litrów
towar niedostępny
Opis
Drożdże do cydru French Cider na 30 litrów
Francuskie drożdże do cydru Sacchaaromyces Cerevisiae, szczep wyselekcjonowany we Francji.
Do fermentacji aromatycznych cydrów i win musujących, 8g na 25 litrów wina. Przed dodaniem do nastawu, drożdże należy uwodnić w ciepłej ok. 20 - 25 stopni wodzie, w proporcji 1:10 ze szczyptą cukru i odstawić na 20 minut. Po tym czasie dodać do wina. Tolerancja na alkohol do 15 %, wysoka produkcja gliceryny i aromatów, niskie pienienie podczas fermentacji, niska produkcja kwasów. Optymalna
Szczegóły
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.