Drożdże gorzelnicze Puriferm UK-48 do nastawu cukrowego





Opis
Drożdże Puriferm UK-48
Drożdże gorzelnicze Puriferm UK-48 zapewniają szybką i wydajną fermentację nastawu cukrowego. Są bardzo proste w użyciu, wystarczy przygotować cukrówkę, wystudzić do temperatury ok. 30°C i dodać drożdże. Mieszanka zawiera witaminy i mikroelementy, więc nie musisz już dodawać innych preparatów ani pożywki. W celu zapewnienia optymalnych warunków fermentacji, dbaj o stałą temperaturę na poziomie ok. 25°C. To drożdże typu pure, dzięki czemu po przeprowadzeniu destylacji otrzymasz trunek o łagodnym smaku, bez nieprzyjemnych aromatów i posmaku drożdży.
Jako oficjalny dystrybutor marki Puriferm, zapewniamy naszym Klientom szeroki wybór wysokiej jakości drożdży gorzelniczych w korzystnych cenach.
Fermentacja z udziałem drożdży Puriferm UK-48:
- 6 kg cukru przez 2 dni w temp. 20-35°C = 14%
- 7 kg cukru przez 3 dni w temp. 20-30°C = 17%
- 8 kg cukru przez 5 dni w temp. 20-27°C = 19%
Sposób użycia Puriferm UK-48:
- Do pojemnika fermentacyjnego wlej 15 litrów ciepłej wody (35°C).
- Wsyp odpowiednią ilość cukru i mieszaj do rozpuszczenia.
- Dopełnij wodą do 25 litrów tak, aby otrzymać zalecaną temperaturę nastawu.
- Wsyp drożdże i mieszaj intensywnie przez 1 minutę, by napowietrzyć nastaw.
- Podczas fermentacji nie stosuj rurki fermentacyjnej ani korków.
Opinie o produkcie (0)



















Dołącz do naszego newslettera
Zapisz się do naszego newslettera, otrzymuj powiadomienia o nowych promocjach i produktach
Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.