Kwasek cytrynowy - regulator kwasowości do wina 25kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Kwasek cytrynowy
Kwasek cytrynowy to popularny regulator kwasowości. Wykorzystaj produkt przy tworzeniu domowego wina, piwa oraz destylatów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by sięgnąć po kwasek również podczas tworzenia soków owocowych. Kwasek cytrynowy jest tak skuteczny, ponieważ ma zdolność do kompletowania z jonami wielu metali. W praktyce oznacza to, że środek pozwoli Ci na łatwiejsze stworzenie trunku o pożądanej barwie, konsystencji i stabilności. Substancja zatrzymuje reakcje chemiczne, które mają negatywny wpływ na wizualne, smakowe i aromatyczne cechy napoju. A do tego nadaje trunkowi przyjemnego, kwaskowego smaku. W sklepie Malinowy Nos znajdziesz kwasek cytrynynowy w opakowaniach 50 g., 100 g., 500 g., 1000 g oraz 25 kg.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.