Piwo domowe German Altbier + drożdże 1,7 kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Koncentrat do wyrobu piwa Altbier + drożdże
Altbier to tradycyjne, niemieckie piwo górnej fermentacji. Dlaczego warto je wykonać? Ponieważ gotowy trunek zachwyca ciemną, miedzianą barwą, która kontrastuje z koroną gęstej, białej piany. Jeśli chcesz wykonać piwo, które zrobi wrażenie na znajomych, Altbier będzie doskonałym wyborem. Przygotuj piwo na specjalne okazje. Jednak operację taką musisz zaplanować dużo wcześniej. Jedną z charakterystycznych cech niemieckiej receptury, jest długi okres leżakowania. Być może stąd pochodzi nazwa trunku, która w dosłownym tłumaczeniu oznacza „stare piwo”. Napój powinien czekać na spożycie przynajmniej sześć tygodni, a zalecany czas leżakowania wynosi trzy miesiące. Dopiero wtedy Altbier odkrywa pełnię walorów smakowo-zapachowych. To napój dla cierpliwych piwowarów, ale możesz być pewien, że oczekiwanie się opłaci.
Do piwa dołączone są drożdże
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.