Piwo domowe German Altbier + drożdże 1,7 kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Koncentrat do wyrobu piwa Altbier + drożdże
Altbier to tradycyjne, niemieckie piwo górnej fermentacji. Dlaczego warto je wykonać? Ponieważ gotowy trunek zachwyca ciemną, miedzianą barwą, która kontrastuje z koroną gęstej, białej piany. Jeśli chcesz wykonać piwo, które zrobi wrażenie na znajomych, Altbier będzie doskonałym wyborem. Przygotuj piwo na specjalne okazje. Jednak operację taką musisz zaplanować dużo wcześniej. Jedną z charakterystycznych cech niemieckiej receptury, jest długi okres leżakowania. Być może stąd pochodzi nazwa trunku, która w dosłownym tłumaczeniu oznacza „stare piwo”. Napój powinien czekać na spożycie przynajmniej sześć tygodni, a zalecany czas leżakowania wynosi trzy miesiące. Dopiero wtedy Altbier odkrywa pełnię walorów smakowo-zapachowych. To napój dla cierpliwych piwowarów, ale możesz być pewien, że oczekiwanie się opłaci.
Do piwa dołączone są drożdże
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!