Środek do klarowania win Klar-Zyme
towar niedostępny
Środek do klarowania Klar-Zyme
Klar-zyme to skuteczny preparat enzymatyczny o właściwościach pektolitycznych, mający dwa zastosowania. Może zostać dodany po zakończonej fermentacji służy do klarowania win, w szczególności śliwkowych, dyniowych, bananowych itp., a dodany przed fermentacją, zwłaszcza do nastawów ze śliwek, dyni czy bananów, ułatwia uzyskanie z nich soku. Kompleks enzymów zapewnia rozkład większości wysokocząsteczkowych związków pektynowych oraz skrobiowych powodujących zmętnienia.
Istotne cechy:
• Gramatura 10 ml
• Na 50 L
• Do klarowania wina
• Zwiększa uzysk soku z tłoczenia
Sposób użycia:
Preparat przed użyciem rozcieńcz wodą w stosunku 1:10 i dodaj do moszczu lub wina. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu. W przypadku pozyskiwania soku z owoców na 1 dzień, a w celu wyklarowania wina na 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie. Po tym czasie wyciśnij sok lub zlej wino znad osadu. Preparat najlepiej działa w temp. 30-35°C, a jego najwyższa aktywność występuje przy pH 4,5.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
290,00 zł
3,49 zł
26,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
23,99 zł
Cena regularna:
26,99 zł
15,99 zł
49,99 zł
0,40 zł
103,99 zł
49,99 zł
3,19 zł
24,99 zł
11,99 zł
5,99 zł
7,99 zł
59,99 zł
59,99 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.