Środek do klarowania win Klar-Zyme





Opis
Środek do klarowania Klar-Zyme
Klar-zyme to skuteczny preparat enzymatyczny o właściwościach pektolitycznych, mający dwa zastosowania. Może zostać dodany po zakończonej fermentacji służy do klarowania win, w szczególności śliwkowych, dyniowych, bananowych itp., a dodany przed fermentacją, zwłaszcza do nastawów ze śliwek, dyni czy bananów, ułatwia uzyskanie z nich soku. Kompleks enzymów zapewnia rozkład większości wysokocząsteczkowych związków pektynowych oraz skrobiowych powodujących zmętnienia.
Istotne cechy:
• Gramatura 10 ml
• Na 50 L
• Do klarowania wina
• Zwiększa uzysk soku z tłoczenia
Sposób użycia:
Preparat przed użyciem rozcieńcz wodą w stosunku 1:10 i dodaj do moszczu lub wina. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu. W przypadku pozyskiwania soku z owoców na 1 dzień, a w celu wyklarowania wina na 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie. Po tym czasie wyciśnij sok lub zlej wino znad osadu. Preparat najlepiej działa w temp. 30-35°C, a jego najwyższa aktywność występuje przy pH 4,5.
Dane techniczne
Przeznaczenie | do win "trudnych" |
Pojemność | 10 ml |
1 opakowanie | na 50 litrów |
Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.