Drożdże do cydru FCG1 10 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Francuskie drożdże do domowego cydru Gozdawa 10 g
Cydr to wyjątkowy, jabłkowy trunek, który ugasi nawet największe pragnienie. Napój powstaje w procesie fermentacji soku jabłkowego. Istotnym elementem produkcji są również drożdże. Proponowany przez nas gatunek to francuski szczep drożdży, które doskonale nadają się do przygotowania orzeźwiającego, jabłkowego trunku. Oferowany przez nas gatunek doskonale nadaje się do wytwarzania napojów alkoholowych w domowych warunkach. Z naszymi drożdżami łatwo wykonasz udany Cydr, który okaże się niezastąpiony w trakcie najcieplejszych dni lata.
Jak stosować drożdże do cydru Gozdawa French Cider G1?
- Przed dodaniem do nastawu uwodnij drożdże. W tym celu należy wsypać zawartość opakowania do niewielkiej ilości przegotowanej wody o temperaturze 35-37°C. Wystarczy, że zrobisz to na 30 minut przed zadaniem drożdży.
- Staraj się utrzymać temperaturę fermentacji w granicach 10-30°C. Po przekroczeniu tego zakresu drożdże przestaną pracować.
- Optymalne warunki to 22-26°C.
Gozdawa French Cider G1 pozwalają na stworzenie trunku o maksymalnej mocy 9%
Drożdże wymagają zastosowania osobnej pożywki
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.