Drożdże do restartu Coobra Restart 21 gramów
Cena regularna:
towar niedostępny
Coobra Restart
Niespodziewane zatrzymanie lub całkowity brak fermentacji mają różne przyczyny. Jeśli zawiniły słabe drożdże, Coobra Restart będzie doskonałym ratunkiem dla Twojego nastawu. Wysokoalkoholizująca specjalna mieszanka drożdży Coobra Restart pomoże Ci wznowić fermentację wina lub innego trunku. Zawierają aktywne komórki drożdży, zatem wymagają jedynie uwodnienia na pół godziny przed zadaniem. Jeśli fermentacja zakończyła się przedwcześnie po kilku dniach, zaczyn należy zahartować niewielką ilością opornego nastawu. Podczas wykonania restartu pamiętaj o dodaniu odpowiedniej pożywki do drożdży. Z jednej porcji 21 g zaszczepisz 25 litrów nastawu.
Sposób użycia drożdży Coobra Restart:
1.Zawartość opakowania rozpuść w 200 ml wody o temperaturze 22-25°C. Po 30 minutach drożdże powinny zacząć pracę, co rozpoznasz po spienieniu zaczynu. Dodaj całość do nastawu i dokładnie wymieszaj.
2.W przypadku zatrzymania fermentacji po kilku dniach, drożdże muszą być przygotowane na zawartość alkoholu w nastawie. Najpierw rozpuść je w 100 ml wody o temperaturze 25°C i odstaw na 20 minut. Po tym czasie dodawaj po 1 łyżce nastawu w odstępach co 15 minut przez 2 godziny. Zahartowane drożdże są gotowe do wykonania restartu.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.