Drożdże do whisky Alcotec Distillers Whisky 73 gramy
towar niedostępny
Alcotec Distillers Whisky (2411)
Drożdże Alcotec Distillers Whisky sprawdzą się w fermentacji zacierów zbożowych, ryżowych i kukurydzianych. Doskonale nadają się do domowej produkcji wódki zbożowej, whisky czy bourbona. Mieszanka została wzbogacona glukoamylazą – naturalnym enzymem rozkładającym cukry złożone (skrobię ze zbóż) na cukry proste (glukozę), co zdecydowanie usprawnia proces powstawania alkoholu. Te znane i chętnie stosowane drożdże gorzelnicze doskonale sprawdzają się też przy fermentacji ekstraktu słodowego lub melasy. Otrzymany w ten sposób nastaw jest podobny do cukrówki i nadaje się do destylacji na aparatach typu pot-still i grzałkach. Przy fermentacji słodu z udziałem glukoamylazy, nie musisz robić korekty PH, co znacznie ułatwia przeprowadzenie zacierania.
Sposób użycia drożdży Alcotec Distillers Whisky:
Rozpuść 7 kg cukru lub 1,7 kg ciemnego ekstraktu słodowego i 5,5 kg cukru w 21 litrach ciepłej wody (35°C).
Wsyp zawartość saszetki z drożdżami i dokładnie wymieszaj. Nie dodawaj pożywki.
Prowadź fermentację w temperaturze 18-22°C (max 35°) przez ok. 7 dni.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.