Drożdże gorzelnicze Coobra Rum do rumu 72 gramy na 25 litrów
Cena regularna:
towar niedostępny
Drożdże gorzelnicze Coobra Rum Yeast
Rum to trunek uniwersalny – szybko rozgrzewa dodany do gorącej herbaty i doskonale smakuje podany na lodzie lub w orzeźwiających drinkach. Jeśli masz zamiar zrobić rum samodzielnie, wybierz drożdże gorzelnicze Coobra Rum Yeast przystosowane do fermentacji nastawów na melasie, cukrze trzcinowym i mieszanek melasy z glukozą. Za pomocą proponowanych przez nas drożdży uzyskasz intensywnie aromatyczny rum o pełnym, typowym dla gatunku smaku, zwłaszcza, jeśli dysponujesz aparaturą typu pot-still. Coobra Rum Yeast to drożdże używane przez komercyjne gorzelnie na całym świecie, co świadczy o ich wysokiej jakości i wydajności. Produkują do 15% alkoholu w czasie 5-8 dni. Z powodzeniem możesz je zastosować również do fermentacji nastawu na cukrze (6 kg) lub nastawu na glukozie (6,5 kg). Jeśli korzystasz z cukru trzcinowego, wybieraj cukier nierafinowany bogaty w melasę.
Sposób użycia drożdży COOBRA RUM YEAST:
- Podgrzej 3-5 l wody.
- Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj 4.5 kg glukozy i 2 kg melasy.
- Wyłącz grzanie i starannie mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się składników.
- Przelej roztwór do pojemnika fermentacyjnego i dolej zimnej wody do uzyskania objętości 25 litrów.
- Możesz dodać węgiel aktywny w płynie, który zniweluje niepożądane produkty uboczne fermentacji niekorzystnie wpływające na smak i zapach trunku.
- Kiedy nastaw osiągnie temperaturę 22-28°C dodaj zawartość saszetki z drożdżami.
- Fermentacja przebiega burzliwie, dlatego nałóż pokrywę luźno i nie stosuj rurki fermentacyjnej.
- Przy temperaturze 22-28°C drożdże powinny zakończyć pracę po ok. 7 dniach.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.