Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Moskva Style Big Bag do wódek zacierów

Ocena:
4.33 Oceny: 3 4.33
Cena: 70,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
  (1 kg = 50,00 zł )

Cena regularna:

70.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 35 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: -
Kod produktu: 920133

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Moskva Style Big Bag

Drożdże Spiritferm Moskva Style to specjalnie wyselekcjonowane szczepy drożdży do fermentacji nastawów cukrowych. Proponowany przez nas produkt pozwoli na szybką i wydajną fermentację – w ciągu dwóch dni możesz zyskać zacier 14% lub nawet 20% w czasie pięciu dni. Spiritferm Moskva Style to mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze, pożywkę oraz witaminy i mikroelementy. Podczas fermentacji z użyciem Spiritferm Moskva Style wydzielana jest bardzo duża ilość CO2, więc nastaw należy przygotować w odpowiednio większym naczyniu i unikać szczelnego zamykania.

1 opakowanie big bag zawiera 1400 gramów drożdży. Dawkowanie - około 140 gramów na 25-30 litrów nastawu.

Jak korzystać z drożdży Spiritferm Moskva Style?

  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.

  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-27°C i dodaj drożdże.

  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.

  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.

  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.

  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.

  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.

  8. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

  9. Po skończonej fermentacji zalecamy zastosowanie środka klarującego.

 

Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, przewidywana moc to 20%

Szczegóły Szczegóły

Waga netto 1400 gramów
Szczegóły
Opinie o produkcie
Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium