Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Turbo FRUIT do owocowych destylatów 40 gramów

Ocena:
3.75 Oceny: 4 3.75
Cena: 6,49 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
  (1 kg = 162,25 zł )
6.49

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit

ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: -
Kod produktu: 920135

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit

Spiritferm Turbo Fruit to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze, dzięki którym zafermentujesz nastawy owocowe. Z Turbo Fruit wykonasz m.in. przepyszną śliwowicę, gruszkówkę czy trunki takie, jak brandy, kirsch i calvados. Spiritferm Turbo Fruit odznaczają się wysoką odpornością na alkohol, więc produkowanym przez Ciebie napojom na pewno nie zabraknie mocy. Spożywaniu będą też towarzyszyć miłe aromaty owocowo-kwiatowe, gdyż paczka zawiera specjalnie dobrane szczepy, które produkują duże ilości przyjemne zapachów odmianowych i fermentacyjnych. Za pomocą Turbo Fruit możesz także zamienić stare wino lub przetwory na smaczny, owocowy destylat.

Jak korzystać z drożdży Spiritferm Turbo Fruit?

  1. Dodaj drożdże do moszczu o temperaturze około 30°C.

  2. Intensywnie mieszaj przez około minutę.

  3. Jeśli chcesz, by w wyniku fermentacji nastaw uzyskał maksymalną moc 18%, uzupełnij roztwór syropem cukrowym. Dodaj około 200-300g na 1L moszczu. Proporcje mogą się różnić w zależności od gatunku owoców. Najlepiej dodawać cukier porcjami co 1-2 dni.

  4. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.

  5. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 20-25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.

  6. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.

  7. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

  8. Po skończonej fermentacji zalecamy użycie środka klarującego.

Fermentacja nastawu 25 L trwa 4-6 dni.

Szczegóły Szczegóły

1 paczka na 25 litrów
Waga netto 40 gramów
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie
Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium