Drożdże piwowarskie Bawarian Wheat 11 10 gramów
towar niedostępny
Drożdże piwowarskie Bawarian Wheat 11 (BW11)
Uwielbiasz piwa pszeniczne? W takim razie postaw na drożdże Bawarian Wheat 11. To niemiecki szczep górnej fermentacji przeznaczony do produkcji pszenicznych gatunków browaru w warunkach domowych. Jeśli poprowadzisz fermentację w górnym przedziale temperatury uzyskasz dodatkowe posmaki, typowe dla piw na bazie pszenicy. Z wykorzystaniem Bawarian Wheat 11 przygotujesz piwo, które jest nie tylko smaczne i aromatyczne, ale również mocne. Drożdże charakteryzują się odpornością na alkohol do 7,7%. Korzystanie z produktu jest bardzo proste. Nie musisz przygotowywać matki drożdżowej – wystarczy na dodać zawartość opakowania do ciepłej wody i poczekać pół godziny, by drożdże były gotowe do pracy.
Sposób przygotowania:
Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.
Zaleca się przeprowadzanie fermentacji w temperaturze od 16 do 26 ºC. Temperatura optymalna fermentacji 22-25 ºC.
Celem otrzymania specyficznych posmakow charakterystycznych dla piw pszenicznych, fermentacja w warunkach domowych powinna przebiegać w górnej dopuszczalnej temperaturze.
Odfermentowanie niskie. Flouklacja niska.
Tolerancja na alkohol do 7,7%
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.