Pirosiarczyn Sodu 1 kg do konserwacji i odkażania win soków
Cena regularna:
towar niedostępny
Pirosiarczyn Sodu 1 kg
Wino zaatakowane przez pleśń i bakterie nie nadaje się do picia i trzeba je wyrzucić. Aby zapobiec temu bolesnemu zdarzeniu, polecamy zastosowanie spożywczego pirosiarczynu sodu. Ten biały, krystaliczny proszek używany jest do konserwacji i odkażania win, soków, napojów fermentujących, miodów pitnych i piwa. Z powodzeniem możesz go też używać do domowych przetworów oraz odkażania sprzętu i pojemników. Pirosiarczyn sodu powstrzymuje rozwój szkodliwych drobnoustrojów, ale na drożdże działa słabiej. Jak go stosować? Wystarczy, że rozpuścisz odpowiednią dawkę (5-7 g na 100 l) w wodzie, a roztwór dodasz do rozdrobnionych owoców. Aby odkazić butelki i balony, używaj 2-3% roztworu tuż przed ich napełnieniem. Dodatkowo polecamy zatkać balon i odstawić na chwilę, aby preparat mógł lepiej zadziałać. Jeśli chcesz wysterylizować sprzęt, po prostu zanurz go w przygotowanym roztworze, a następnie wysusz.
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.