Płatki dębowe średnio palone do wina nalewki whisky
Cena regularna:
towar niedostępny
Płatki dębowe średnio palone
Jedną z cech charakterystycznych dobrego wina jest wysoka zawartość garbników. To organiczne związki chemiczne, które sprawiają, że napój jest cierpki, ale również zdrowszy i smaczniejszy. Garbniki nadają smakowi głębi i poprawiają kolor wina. Jeśli chcesz, aby produkowany przez Ciebie napój zawierał więcej tych cudownych związków, dodaj do nastawu płatki dębowe. Wiórki z dębu możesz dorzucić również do pojemnika, w którym przechowujesz trunek po fermentacji. Poza zwiększeniem ilości garbników, płatki wzbogacają aromat napoju. Z wszystkich zalet wiórek dębowych możesz skorzystać również tworząc nalewkę, piwo czy wódkę.
Stosowanie:
2g – 4g na litr wina w procesie fermentacji od 3 do 6 tygodni
1 g na 1 litr w leżakowaniu
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.