Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Winopak z winogron czerwonych odmian cabernet sauvignon 50 % i merlot 50 % 2,5 kg

Ocena:
4.33 Oceny: 12 4.33
Cena: 76,99 zł
bez kosztów dostawy
  (1 kg = 30,80 zł )
76.99
ilość szt.
Zyskujesz 35 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: -
Kod produktu: 080309

Winopak z winogron czerwonych odmian cabernet sauvignon 50% i merlot 50% 2,5 kg

Koncentrat soku to doskonałe rozwiązanie, gdy chcesz nastawić wino, ale brakuje Ci dobrej jakości surowca. Prezentowany winopak to 2,5 kg zagęszczonego soku z czerwonych winogron odmian Cabernet Sauvignon i Merlot w równych proporcjach. Koncentrat zawiera wyłącznie naturalne cukry występujące w owocach, jest pozbawiony konserwantów i innych sztucznych dodatków. Sok został wytłoczony z dojrzałych i zdrowych winogron, a następnie poddany zagęszczeniu poprzez odparowanie nadmiaru wody. Dzięki wykorzystaniu tradycyjnych metod, produkt finalny zachował swoje walory aromatyczno-smakowe oraz cenne składniki odżywcze. Wykorzystując winopak, omija Cię konieczność obróbki owoców i fermentacji w miazdze. Ponadto oszczędzasz czas, nie martwisz się też o dostępność i cenę winogron. 

Aseptyczne opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce – wystarczy temperatura pokojowa.

Stwórz sam niezapomnianą kombinację i harmonię smaku. Z jednego zestawu 3x2,5kg możesz wyprodukować w zależności od receptury od 20 do 30 litrów wina gronowego.

Sam zdecyduj jakie wino chcesz wyprodukować:

  • Czerwone wytrawne - z 7,5 kg powstaje 20 litrów wina wytrawnego o mocy ok. 11,5% alk.
  • Czerwony wermut - z 7,5 kg powstaje 30 litrów wina o mocy 13% alk.

Przygotowanie i wytworzenie wina jest niesłychanie proste i składa się z kilku podstawowych etapów:

  1. Przygotowanie nastawu poprzez rozcieńczenie koncentratu wodą do pożądanej gęstości i ewentualne dodanie cukru
  2. Dodanie drożdży.
  3. Fermentacja ok. 3tygodnie.
  4. Klarowanie.
  5. Rozlew do butelek, leżakowanie.

W ten sposób przygotowanie 30l wina w kosztach surowca to ok. 4,50 zł, za 20l ok. 6,70zł za butelkę 0,75l.

 

Szczegóły Szczegóły

Pojemność 1 kg
Szczegóły
Opinie o produkcie
Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium