Winopak z winogron czerwonych odmian cabernet sauvignon 50 % i merlot 50 % 2,5 kg
towar niedostępny
Winopak z winogron czerwonych odmian cabernet sauvignon 50% i merlot 50% 2,5 kg
Koncentrat soku to doskonałe rozwiązanie, gdy chcesz nastawić wino, ale brakuje Ci dobrej jakości surowca. Prezentowany winopak to 2,5 kg zagęszczonego soku z czerwonych winogron odmian Cabernet Sauvignon i Merlot w równych proporcjach. Koncentrat zawiera wyłącznie naturalne cukry występujące w owocach, jest pozbawiony konserwantów i innych sztucznych dodatków. Sok został wytłoczony z dojrzałych i zdrowych winogron, a następnie poddany zagęszczeniu poprzez odparowanie nadmiaru wody. Dzięki wykorzystaniu tradycyjnych metod, produkt finalny zachował swoje walory aromatyczno-smakowe oraz cenne składniki odżywcze. Wykorzystując winopak, omija Cię konieczność obróbki owoców i fermentacji w miazdze. Ponadto oszczędzasz czas, nie martwisz się też o dostępność i cenę winogron.
Aseptyczne opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce – wystarczy temperatura pokojowa.
Stwórz sam niezapomnianą kombinację i harmonię smaku. Z jednego zestawu 3x2,5kg możesz wyprodukować w zależności od receptury od 20 do 30 litrów wina gronowego.
Sam zdecyduj jakie wino chcesz wyprodukować:
- Czerwone wytrawne - z 7,5 kg powstaje 20 litrów wina wytrawnego o mocy ok. 11,5% alk.
- Czerwony wermut - z 7,5 kg powstaje 30 litrów wina o mocy 13% alk.
Przygotowanie i wytworzenie wina jest niesłychanie proste i składa się z kilku podstawowych etapów:
- Przygotowanie nastawu poprzez rozcieńczenie koncentratu wodą do pożądanej gęstości i ewentualne dodanie cukru
- Dodanie drożdży.
- Fermentacja ok. 3tygodnie.
- Klarowanie.
- Rozlew do butelek, leżakowanie.
W ten sposób przygotowanie 30l wina w kosztach surowca to ok. 4,50 zł, za 20l ok. 6,70zł za butelkę 0,75l.
Szczegóły
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.