AlfaAmylaza enzym upłynniający skrobię 10 ml na 50 kg
Cena regularna:
towar niedostępny
AlfaAmylaza - enzym upłynniający skrobię
Wyprodukowanie trunków zbożowych, np. whisky, bourbona lub wódki żytniówki, wymaga przygotowania zacieru. Powstaje on przy użyciu odpowiednich enzymów rozkładających zawartą w zbożach skrobię na cukry proste, które mogą zostać przefermentowane przez drożdże. Jednym z enzymów biorących udział w hydrolizie skrobi jest AlfaAmylaza. Będzie niezastąpionym dodatkiem podczas produkcji zbożówek z żyta, pszenicy, jęczmienia, ryżu czy kukurydzy. Możesz go również użyć do przygotowania zacieru z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Po dodaniu AlfaAmylazy skrobia rozkłada się na dekstryny, co powoduje upłynnienie zacieru. Następnie należy użyć enzymu scukrzającego (glukoamylazy) konwertującego dekstryny do postaci cukrów prostych fermentowanych przez drożdże.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.