Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Classic do wódek zacierów130 gramów
towar niedostępny
Alcotec 48 Classic
Alcotec 48 Classic to znane i cenione drożdże Alcotec 48 Turbo Pure w nowej, jeszcze bardziej ekonomicznej odsłonie. Ważą nieco mniej (o 5 g), jednak pozwalają osiągnąć tak samo doskonały produkt finalny na domowym sprzęcie. To drożdże typu Turbo, dzięki czemu są w stanie przerobić 6 kg cukru na 14% alkoholu w ciągu zaledwie 2 dni. Jeśli zależy Ci na większej mocy (19%), użyj 8 kg cukru i fermentuj przez ok. 5 dni. Stosując tę mieszankę, unikniesz nieprzyjemnego zapachu i niepożądanego posmaku drożdży w nastawie. Dzięki temu destylat zyska wysoką jakość, nawet jeśli nie posiadasz profesjonalnej kolumny rektyfikacyjnej.
Jako oficjalny dystrybutor marki Alcotec, możemy zapewnić naszym Klientom szeroki wybór doskonałych drożdży w konkurencyjnych cenach.
Fermentacja z udziałem drożdży Alcotec 48 Classic:
- 6 kg cukru przez 2 dni w temp. 20-35°C = 14%
- 7 kg cukru przez 3 dni w temp. 20-30°C = 17%
- 8 kg cukru przez 5 dni w temp. 20-27°C = 19 %
- 9 kg cukru przez 7-10 dni w temp. 18-24°C = 21%
Sposób użycia drożdży Alcotec 48 Classic:
- Wlej 22 l gorącej wody do pojemnika fermentacyjnego.
- Wsyp odpowiednią ilość cukru i mieszaj aż do rozpuszczenia.
- Uzupełnij wodą do uzyskania 25 l i właściwej temperatury.
- Dodaj drożdże i wymieszaj nastaw.
- Połóż pokrywę luźno na fermentatorze, nie używaj rurki fermentacyjnej.
- Aby uzyskać 21% alkoholu niezbędne jest chłodzenie nastawu, aby utrzymywał temp. 18-24°C.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.