Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Moskva Style do wódki zacieru 140 gramów
Drożdże gorzelnicze Spiritferm Moskva Style
towar niedostępny
Drożdże gorzelnicze Spiritferm Moskva Style
Drożdże Spiritferm Moskva Style to specjalnie wyselekcjonowane szczepy drożdży do fermentacji nastawów cukrowych. Proponowany przez nas produkt pozwoli na szybką i wydajną fermentację – w ciągu dwóch dni możesz zyskać zacier 14% lub nawet 20% w czasie pięciu dni. Spiritferm Moskva Style to mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze, pożywkę oraz witaminy i mikroelementy. Podczas fermentacji z użyciem Spiritferm Moskva Style wydzielana jest bardzo duża ilość CO2, więc nastaw należy przygotować w odpowiednio większym naczyniu i unikać szczelnego zamykania.
Jak korzystać z drożdży Spiritferm Moskva Style?
-
Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
-
Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-27°C i dodaj drożdże.
-
Intensywnie mieszaj przez około minutę.
-
Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
-
Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
-
Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
-
Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
-
Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
-
Po skończonej fermentacji zalecamy zastosowanie środka klarującego.
Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, przewidywana moc to 20%
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.