Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Moskva Style do wódki zacieru 140 gramów
Cena regularna:
towar niedostępny
Drożdże gorzelnicze Spiritferm Moskva Style
Drożdże Spiritferm Moskva Style to specjalnie wyselekcjonowane szczepy drożdży do fermentacji nastawów cukrowych. Proponowany przez nas produkt pozwoli na szybką i wydajną fermentację – w ciągu dwóch dni możesz zyskać zacier 14% lub nawet 20% w czasie pięciu dni. Spiritferm Moskva Style to mieszanka zawierająca drożdże gorzelnicze, pożywkę oraz witaminy i mikroelementy. Podczas fermentacji z użyciem Spiritferm Moskva Style wydzielana jest bardzo duża ilość CO2, więc nastaw należy przygotować w odpowiednio większym naczyniu i unikać szczelnego zamykania.
Jak korzystać z drożdży Spiritferm Moskva Style?
-
Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
-
Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-27°C i dodaj drożdże.
-
Intensywnie mieszaj przez około minutę.
-
Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
-
Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
-
Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
-
Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
-
Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
-
Po skończonej fermentacji zalecamy zastosowanie środka klarującego.
Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 14%
Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, przewidywana moc to 20%
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.