Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Drożdże gorzelnicze T48 do wódek zacierów

Ocena:
4.67 Oceny: 3 4.66667
Cena: 13,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
13.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: -
Kod produktu: 920121

Drożdże gorzelnicze T48

Drożdże T48 to dobry wybór, jeśli szukasz bardzo wydajnych drożdży gorzelniczych w atrakcyjnej cenie. Silne szczepy, które znajdują się w opakowaniu pozwolą na uzyskanie zacieru o mocy sięgającej 20%. Natomiast w przypadku krótkiej fermentacji 48-godzinnej możliwe jest otrzymanie zacieru zawierającego 14% alkoholu. Drożdże T48 to drożdże typu turbo, co oznacza, że fermentacja przebiega bardzo burzliwie. W związku z tym nie należy szczelnie zamykać pojemnika z nastawem – w przypadku balona zostaw naczynie otwarte, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywki.

 

Jak korzystać z drożdży T48?

  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-30°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować. Optymalne warunki to 25°C.
  8. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
  9. Po skończonej fermentacji, zalecamy klarowanie nastawu za pomocą środka Turbo Klar 24h lub bentonitu. Dzięki temu resztki drożdży i uboczne produktu fermentacji nie wpłyną na smak i zapach finalnego produktu.

 

Fermentacja z 6 kg cukru trwa 2 dni, moc zacieru wynosi 14%
Fermentacja z 8 kg cukru trwa 5 dni, moc zacieru wynosi 20%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium