Drożdże winiarskie Burgund 5 gramów
Cena regularna:
towar niedostępny
Zamojscy Burgund 38 - drożdże do wina czerwonego
Burgund to gatunek drożdży, który doskonale nadaje się do wykonania czerwonego wina. Ten szlachetny szczep możesz wykorzystać do win stołowych oraz deserowych. Burgund pozwoli przede wszystkim na stworzenie pysznych, klasycznych trunków wiśniowych, porzeczkowych i winogronowych. Drożdży tego rodzaju możesz użyć także do wykonania wina z jagód, jeżyn, bzu, śliwki czy aronii. Sięgnij po oferowane przez nas drożdże, jeśli chcesz stworzyć klarowny napój, bogaty w owocowe smaki i aromaty, pozbawiony drożdżowego posmaku.
Jak używać drożdży winiarskich Burgund?
- Nalej przegotowanej wody do butelki 0,3 L.
- Wsyp do butelki 3 łyżeczki cukru. Dobrze wymieszaj i poczekaj aż woda ostygnie.
- Dodaj szczyptę pożywki dla drożdży (wystarczy 0,05 g).
- Dodaj drożdże. Solidnie wymieszaj całość.
- Zabezpiecz otwór butelki watą i odstaw naczynie w ciepłe miejsce (najlepiej 25-28°C).
- Mieszaj roztwór 1-2 razy dziennie.
- Po 2-4 dniach powinny być widoczne efekty burzliwej fermentacji. Przelej zawartość butelki do pojemnika z moszczem.
- Dodaj pozostałą część pożywki. Zamieszaj nastaw i zatkaj naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.
Drożdże Burgund Zamojscy są odporne na alkohol do 17%. Zawartość opakowania pozwala na zafermentowanie nastawu o objętości 5-30 L.
Dzielenie drożdży na porcje nie jest wskazane. Zawsze używaj całego opakowania.
Drożdże wymagają zastosowania osobnej pożywki.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.