Środek do klarowania win i soków 10 gramów
Cena regularna:
towar niedostępny
Środek do klarowania win i soków Zamojscy
Jednym z najważniejszych wyznaczników udanego wina jest klarowność trunku. Gdy w napoju nie pływają resztki moszczu, a na spodzie butelki nie leży osad, trunek prezentuje się znakomicie i zachęca do skosztowania. O klarowność wina można (i należy) zadbać na wiele sposobów. Jednym z nich jest środek do klarowania win i soków. Podniesienie czystości trunku przy pomocy oferowanego przez nas produktu jest bardzo proste. Wystarczy rozprowadzić zawartość opakowania w wodzie, poczekać do napęcznienia, a następnie rozpuścić z niewielką ilością wina i dodać do gąsiora. To wszystko co musisz zrobić, by znacząco poprawić klarowność wina.
Jak używać środka do klarowania win i soków?
Dawkowanie: od 8 do 20 gramów na 25 litrów wina.
Ustaloną dawkę rozprowadzić w wodzie w stosunku 1 : 5 (1 część środka i 5 części wody), pozostawić do napęcznienia na 20 - 24 godz., odlać nadmiar wody. Powstałą papkę przed dodaniem i zamieszaniem w balonie - rozpuścić w szklance dodając wino.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
środek naprawdę dobrze radzi sobie z ,,ciężkimi" nastawami