Klarowin do win białych i różowych 10g
Cena regularna:
towar niedostępny
Klarowin do win białych i różowych 10g
Nie ma nic przyjemniejszego w domowym winiarstwie niż skosztowanie idealnie klarownego, przejrzystego wina. Aby uzyskać wymarzony efekt, można zastosować różne metody. Jedną z nich jest użycie środka klarującego KLAROWIN do win białych i różowych, występującego w postaci proszku. Jeśli chcesz przekonać się o jego skuteczności, wymieszaj odpowiednią porcję z wodą, a następnie wlej roztwór do wina. Preparat napęcznieje i spowoduje, że niechciane substancje (szczególnie białka) skumulują się na dnie balona. KLAROWIN jest dedykowany dla win jasnych, ale jeśli masz zamiar wypróbować środek z trunkami o dużej zawartości garbników, przeprowadź wstępne próby. Pozwoli Ci to sprawdzić, czy preparat nie spowoduje blaknięcia koloru. Jedno opakowanie polecanego przez nas środka wystarczy Ci na sklarowanie 10 litrów wina.
Jak klarować wino za pomocą preparatu KLAROWIN
- Do porcji środka klarującego (10 g/ 10 litrów wina) wlej 100 ml wody i solidnie wymieszaj.
- Odstaw roztwór na 24 godziny, mieszając od czasu do czasu.
- Po upływie 24 h wlej środek klarujący do wina.
- Tydzień później sprawdź efekt działania preparatu. Osad powinien opaść na dno.
Uwagi: Środek klarujący KLAROWIN stosuj tylko wówczas, gdy jesteś pewien, że płyn już nie fermentuje. Pracujące wino wydziela dwutlenek węgla, który uniemożliwia opadanie związanych substancji.
Nie przedawkuj środków klarujących, w przeciwnym razie może wystąpić przeklarowanie, czyli powtórne zmętnienie płynu. Dla pewności zalecamy przeprowadzenie próbnego klarowania na mniejszej porcji wina.
KLAROWIN zawiera bentonit sodowo-potasowy, który nie reaguje z alkoholem.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.