REDUKWAS - Węglan wapnia 15g do zredukowania kwasowości
Cena regularna:
towar niedostępny
Węglan wapnia - regulator kwasowości 15 g
Twoje wino ma wyraźnie kwaśny smak, który nie do końca Ci odpowiada? Twoi przyjaciele krzywią się podczas jego degustacji? W takim razie zaopatrz się w węglan wapnia, który zredukuje kwasowość trunku. Porcję 15-gramową stosuj do 10-20 litrów moszczu owocowego lub gronowego. To bardzo prosty i tani sposób na uzyskanie lepszego smaku wina, który nie spowoduje grymasu na twarzach tych, którzy skosztują trunku. Węglan wapnia zmieszaj z wodą, dodaj do moszczu i wymieszaj całość. Po 24-godzinach zlej powstały osad, by cieszyć się trunkiem wolnym od nadmiaru kwasu. Uważaj, by nie przekroczyć dawki 15 gramów węglanu wapnia na 10 l moszczu. Jeśli chcesz, możesz go też użyć do złagodzenia smaku soku owocowego. Dzięki temu Twoja domowa produkcja zyska jeszcze większe grono sympatyków.
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!