REDUKWAS - Węglan wapnia 15g do zredukowania kwasowości
Cena regularna:
towar niedostępny
Węglan wapnia - regulator kwasowości 15 g
Twoje wino ma wyraźnie kwaśny smak, który nie do końca Ci odpowiada? Twoi przyjaciele krzywią się podczas jego degustacji? W takim razie zaopatrz się w węglan wapnia, który zredukuje kwasowość trunku. Porcję 15-gramową stosuj do 10-20 litrów moszczu owocowego lub gronowego. To bardzo prosty i tani sposób na uzyskanie lepszego smaku wina, który nie spowoduje grymasu na twarzach tych, którzy skosztują trunku. Węglan wapnia zmieszaj z wodą, dodaj do moszczu i wymieszaj całość. Po 24-godzinach zlej powstały osad, by cieszyć się trunkiem wolnym od nadmiaru kwasu. Uważaj, by nie przekroczyć dawki 15 gramów węglanu wapnia na 10 l moszczu. Jeśli chcesz, możesz go też użyć do złagodzenia smaku soku owocowego. Dzięki temu Twoja domowa produkcja zyska jeszcze większe grono sympatyków.
Szczegóły
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów,
którzy kupili dany produkt.