Węglan wapnia 50 g do zredukowania kwasowości wina
Cena regularna:
towar niedostępny
Węglan wapnia 50 g.
Węglan wapnia to naturalny minerał, który pomoże Ci zredukować kwasowość wina. Jeśli produkowany przez Ciebie trunek jest zbyt kwaśny, dodaj proponowaną przez nas substancję, a ilość kwasów wyczuwalnie się zmniejszy. Użycie węglanu wapnia jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić środek w ciepłej wodzie a następnie dolać roztwór do wina i zamieszać. Jeżeli kwasowość nadal jest zbyt wysoka, czynność możesz powtórzyć. Za pomocą węglanu wapnia poprawisz smak nie tylko własnoręcznie tworzonego wina, ale również domowych soków. Węglan wapnia to naturalny sposób na lepszy napój własnej produkcji.
Szczegóły
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów,
którzy kupili dany produkt.