Stoper fermentacji 10 g do powstrzymania fermentacji
Cena regularna:
towar niedostępny
Stoper fermentacji 10 g
Stoper fermentacji pomoże Ci powstrzymać niechcianą fermentację. Praca drożdży jest niezbędna, by powstało wino, jednak niekontrolowana fermentacja już po zlaniu trunku do butelek zepsuje szlachetny napój. Jeśli chcesz, by czarny scenariusz się nie ziścił, a wino po otwarciu było smaczne i zdrowe, dodaj proponowany przez nas stoper, gdy nastaw przestanie pracować. Środek skutecznie zabija drożdże i konserwuje wino. Stoper fermentacji daje Ci pewność, że trunek nie zacznie ponownie fermentować. Zawartość opakowania wystarczy do zabezpieczenia aż 25 litrów wina.
Jak stosować stoper fermentacji?
Opakowanie 10 gram wystarcza na 25 litrów wina. Paczka zawiera 5 gramów pirosiarczynu potasu i 5 gramów sorbatu potasowego. W celu stabilizacji wina, dodaj stoper do przefermentowanej cieczy i dokładnie zamieszaj. Środek zabije drożdże i zakonserwuje wino.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.