Drożdże winiarskie Malaga 5 gramów
Cena regularna:
towar niedostępny
Zamojscy Malaga 1 - drożdże do win deserowych
Malaga to szczep szlachetnych drożdży winiarskich. Doskonale nadają się do stworzenia win deserowych, choć z powodzeniem można je wykorzystać również do wykonania lżejszych gatunków win czerwonych lub różnych rodzajów wina białego. Drożdże Malaga polecamy szczególnie w przypadku trunków z czarnych winogron oraz aronii. Aby fermentacja przebiegała prawidłowo, przed dodaniem drożdży do moszczu powinieneś użyć pożywki. Oferowane przez nas drożdże Malaga pozwolą Ci na stworzenie smacznego, aromatycznego i klarownego wina.
Jak używać drożdży winiarskich Malaga?
- Nalej przegotowanej wody do butelki 0,3 L.
- Wsyp do butelki 3 łyżeczki cukru. Dobrze wymieszaj i poczekaj aż woda ostygnie.
- Dodaj szczyptę pożywki dla drożdży (wystarczy 0,05 g).
- Dodaj drożdże. Solidnie wymieszaj całość.
- Zabezpiecz otwór butelki watą i odstaw naczynie w ciepłe miejsce (najlepiej 25-28°C).
- Mieszaj roztwór 1-2 razy dziennie.
- Po 2-4 dniach powinny być widoczne efekty burzliwej fermentacji. Przelej zawartość butelki do pojemnika z moszczem.
- Dodaj pozostałą część pożywki. Zamieszaj nastaw i zatkaj naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!