Drożdże winiarskie Malaga





Opis
Zamojscy Malaga 1 - drożdże do win deserowych
Malaga to szczep szlachetnych drożdży winiarskich. Doskonale nadają się do stworzenia win deserowych, choć z powodzeniem można je wykorzystać również do wykonania lżejszych gatunków win czerwonych lub różnych rodzajów wina białego. Drożdże Malaga polecamy szczególnie w przypadku trunków z czarnych winogron oraz aronii. Aby fermentacja przebiegała prawidłowo, przed dodaniem drożdży do moszczu powinieneś użyć pożywki. Oferowane przez nas drożdże Malaga pozwolą Ci na stworzenie smacznego, aromatycznego i klarownego wina.
Jak używać drożdży winiarskich Malaga?
- Nalej przegotowanej wody do butelki 0,3 L.
- Wsyp do butelki 3 łyżeczki cukru. Dobrze wymieszaj i poczekaj aż woda ostygnie.
- Dodaj szczyptę pożywki dla drożdży (wystarczy 0,05 g).
- Dodaj drożdże. Solidnie wymieszaj całość.
- Zabezpiecz otwór butelki watą i odstaw naczynie w ciepłe miejsce (najlepiej 25-28°C).
- Mieszaj roztwór 1-2 razy dziennie.
- Po 2-4 dniach powinny być widoczne efekty burzliwej fermentacji. Przelej zawartość butelki do pojemnika z moszczem.
- Dodaj pozostałą część pożywki. Zamieszaj nastaw i zatkaj naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.
Drożdże Malaga Zamojscy są odporne na alkohol do 17%. Zawartość opakowania pozwala na zafermentowanie nastawu o objętości 5-30 L.
Dzielenie drożdży na porcje nie jest wskazane. Zawsze używaj całego opakowania.
Drożdże wymagają zastosowania osobnej pożywki.
Dane techniczne
Waga | 5 gramów |
Tolerancja na alkohol | 17 % |
1 opakowanie wystarcza na | 5 - 30 litrów |
Szczep drożdży | na suszu owocowym |
Wyświetlane są wszystkie opinie zalogowanych użytkowników (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.