Pektoenzym suszony 6 g do klarowania win
towar niedostępny
Pektoenzym suszony RAPIDASE MAXIFRUIT 6 g
Zastanawiasz się, do czego może Ci się przydać ten preparat? Otóż pektoenzym suszony Rapidase Maxifruit zawiera naturalne enzymy, które wspierają proces wydzielania soku z owoców. Dzięki temu w moszczu znajdzie się jeszcze więcej cennych składników, co istotnie wpłynie na jakość Twojego wina. Jedno opakowanie (6g) tego wysoko aktywnego preparatu enzymatycznego wystarczy Ci na 10-30 kg owoców. Oczywiście nie musisz zużyć paczki od razu. Produkt jest tak samo skuteczny w ciągu całego okresu przydatności, również po otwarciu i przechowywaniu w temperaturze pokojowej.
Jak stosować pektoenzym suszony RAPIDASE MAXIFRUIT?
- Rozdrobnij owoce, z których chcesz wyprodukować wino.
- Zalej je wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:
40°C dla owoców jagodowych
80°C dla gruszek, jabłek, śliwek, pigwy
- Wymieszaj RAPIDASE MAXIFRUIT ze 100 ml wody o temp. pokojowej.
- Dodaj roztwór do wcześniej przygotowanych owoców.
- Wymieszaj całość, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 9-15 godzin.
- Po upływie wskazanego czasu możesz tłoczyć sok.
Szczegóły
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.