Malinowynos.pl

Pektoenzym do klarowania win nalewek

Cena: 5,19 zł 5.19
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Potrzebujesz również

Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 120405

Opis

Pektoenzym

Jak zmusić owoce do oddania tego, co najlepsze? Używając siły, a może skomplikowanych preparatów chemicznych? Czasem lepiej postawić na prostsze rozwiązanie jakim jest zastosowanie pektoenzymu. Preparat zawiera wyodrębnione enzymy pektynolityczne z owoców, jest więc całkowicie naturalny! Zastosowanie środka pomoże Ci otrzymać jeszcze więcej drogocennego soku z ulubionych owoców. Twoje wino zyska jeszcze głębszy smak i piękną, zdecydowaną barwę. Pektoenzym przyda Ci się podczas wyciskania soku z wykorzystaniem prasy lub innych metod. Dodanie preparatu sprzyja rozluźnieniu konsystencji owoców i usprawnia późniejsze klarowanie trunku. Najlepiej stosować 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców.

Sposób użycia pektoenzymu:

  1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino.
  2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:

40°C dla owoców jagodowych

80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy

  1. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców).
  2. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców.
  3. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca.
  4. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.

 

Pektoenzym przechowuj w temperaturze pokojowej, ale po otwarciu zalecamy trzymać go w lodówce w temp. 4°C.

Dane techniczne

Pojemność 10 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Szablony Shoper Modern™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium