Malinowynos.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Przepis na domowy likier jajeczny - Ajerkoniak

blog MalinowyNos

Link do filmu - https://www.youtube.com/watch?v=LQt_vd4klC0

 

Ajerkoniak ( likier jajeczny ) ok 25%

Składniki:

- 6-8 zółtek - puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego 500g

- szklanka cukru pudru (ok.150g)

- Cukier Wanilinowy 15 g

- Spirytus 200-250 ml

- woda ok 100 ml

 

Do naczynia w którym będziemy miksować wlewamy żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Całość miksujemy mikserem. Do przygotowanej masy jajecznej dolewamy mleczko zagęszczone dalej miksując. Następnie powoli dolewamy spirytus nie przerywając pracy mikserem. Warto na sam koniec dolać jeszcze 100-200 ml wody aby nasz ajerkoniak nie był za gęsty. Gdy już całość jest dobrze zmieszana, zlewamy ajerkoniak do wcześniej przygotowanych butelek i na dobę wkładamy do lodówki. Smacznego!

[product show="main" slider="true"]

Komentarze do wpisu (0)

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium